Komunikaty

Programy operacyjne

Program Operacyjny Narodowa Strategia Spójności

Regionalny Program Operacyjny
Województwa Podkarpackiego
2007-2013

linia oddzielająca

logo psnz

PODKARPACIE STAWIA
NA ZAWODOWCÓW

linia oddzielająca

Program Współpracy Transgranicznej Rzeczpospolita Polska – Republika Słowacka 2007-2013

linia oddzielająca

Centrum Wspierania Inicjatyw Transgranicznych

linia oddzielająca

Europejski Fundusz Społeczny

linia oddzielająca

Zintegrowany Program Operacyjny Rozwoju Regionalnego

Wybory Samorządowe 2014

 

wybory 2014

Wspieramy

 Kocham nie biję
linia oddzielająca
 Telefon zaufania



„Skrzydełko, czy nóżka", czyli wariacje na temat drobiu – to temat inspirujący uczestników konkursu „NAJSPRAWNIEJSZY W ZAWODZIE KUCHARZ" w ZSGH w 2014 r. Louis de Finnes (słynny francuski aktor komediowy) grający doskonale rolę krytyka kulinarnego byłby zachwycony aromatem, smakiem, nazwami potraw. Komisje konkursowe i wszyscy zaproszeni goście na pewno byli.

7 dwuosobowych zespołów wzięło udział w tegorocznym konkursie: SOSW Nr 1 w Przemyślu, ZS im. UNICEF w Rzeszowie, SOSW przy ZSGH w Iwoniczu-Zdroju, SOSW we Frysztaku, SOSW w Jarosławiu, SOSW w Grębowie, SOSW im. Królowej Jadwigi w Mielcu. Zawodnicy mieli 180 min na przygotowanie swoich specjałów. Dwie komisje, techniczna i degustacyjna (fachowo: organoleptyczna), złożone z nauczycieli zawodu i specjalistów kulinarnych, Marii Jasińskiej - kierownik żywienia Sanatorium „Piast", Jakuba Raka – mistrza cukierniczego, Jacka Świerka – specjalisty od carvingu, Jerzego Jakieły – szefa kuchni hotelu „Energetyk", czuwały nad przebiegiem prac i oceniały uczestników.

 

drużyna z ZSGH


I miejsce przypadło Kindze Borek i Piotrowi Tomoń z SOSW w Iwoniczu-Zdroju, II miejsce zajęły Marta Jakubas i Paulina Rabczak z SOSW Nr 1 w Przemyślu, a III – Klaudia i Natalia Różańska z ZS im. UNICEF w Rzeszowie.
Nagrodzone potrawy:

 

nagrodzona potrawa


I – Iwonicz-Zdrój - „Mozaikowe udko z sosem pomarańczowo-imbirowym w asyście kominków otulonych papierem ryżowym podane z pomidorami z pieca i sałatką koktajlową"
II – Przemyśl - „Duet z kaczki podany na karmelizowanych jabłkach w towarzystwie sakiewek z kaszy i konfitury z buraczków z nutą sosu pomarańczowego i owoców leśnych"
III – Rzeszów - „Filet z kurczaka nadziewany serem pleśniowym i suszonymi w słońcu pomidorami ułożony na pierzynce z fasoli szparagowej oraz poduszką z ciasta francuskiego i kaszy kuskus ze szpinakiem w towarzystwie sosu wiśniowego"
Zwycięzcy konkursu otrzymali wspaniałe praktyczne nagrody, a pozostali uczestnicy upominki. Wszystkim zawodnikom serdecznie gratulujemy!
Konkurs zorganizowany przez SOSW w Iwoniczu-Zdroju pod patronatem Starosty Krośnieńskiego swoją obecnością uświetnili przedstawiciele Starostwa Powiatowego w Krośnie, wicestarosta Andrzej Guzik, dyrektor – etatowy członek Zarządu Powiatu Jan Pelczar - etatowy członek zarządu powiatu, naczelnik Wydziału Oświaty i Spraw Społecznych Teresa Kuźniar.
Wdzięczni jesteśmy wszystkim naszym darczyńcom. Gdyby nie pomoc materialna przyjaznych firm i instytucji, konkurs nie mógłby się odbyć w tak uroczystej i bogatej formie.
Za ogrom przygotowań, ciężkiej pracy, zapału, chęci, tak organizatorom, uczestnikom, sympatykom, patronom i sponsorom DZIĘKUJEMY! I zapraszamy do Iwonicza-Zdroju za rok!

patron powiatu

Polecamy

Kontakt

Krosno, ul. Bieszczadzka 1
Centrala: 13 43 75700
Fax: 13 43 75715
Starosta: 13 43 75713
Wicestarosta: 13 43 75720
Sekretarz: 13 43 75716
 

Biuletyn Informacji Publicznej

Zbywanie Mienia Powiatu
i Skarbu Państwa
(Sprzedaż nieruchomości)

Punkt Potwierdzania

 

Punkt potwierdzania

Rejestracja pojazdów

systemkolejkowy

Zarezerwuj termin

 

Podgląd stanu kolejki:

stankolejki.powiat.krosno.pl

 

SIP

System Informacji Przestrzennej Powiaatu Krośnieńskiego

  • Nasz Powiat 6 2017

 

Podkarpacie stawia na zawodowców

interreg banner