Komunikaty

Programy operacyjne

Program Operacyjny Narodowa Strategia Spójności

Regionalny Program Operacyjny
Województwa Podkarpackiego
2007-2013

linia oddzielająca

logo psnz

PODKARPACIE STAWIA
NA ZAWODOWCÓW

linia oddzielająca

Program Współpracy Transgranicznej Rzeczpospolita Polska – Republika Słowacka 2007-2013

linia oddzielająca

Centrum Wspierania Inicjatyw Transgranicznych

linia oddzielająca

Europejski Fundusz Społeczny

linia oddzielająca

Zintegrowany Program Operacyjny Rozwoju Regionalnego

Wybory Samorządowe 2014

 

wybory 2014

Wspieramy

 Kocham nie biję
linia oddzielająca
 Telefon zaufania



Ewelina Józefczyk, uczennica klasy II technikum w zawodzie kelner z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju, zdobyła I miejsce na Mistrzostwach Młodych Kelnerów zorganizowanych przez Stowarzyszenie Kelnerów Polskich i Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach, pod Patronatem Honorowym Prezydenta Miasta Siedlce – Wojciecha Kuderskiego.


W konkursie wzięło udział 12 szkół : ZSS-G Warszawa ; ZSP-Siedlce ; ZSP-CKP-Garwolin ; ZS-Łuków ; ZSG-Łódź ; ZSS-Radom ; ZSG-CKR-Rudka ; ZSP-Jasieniec ; ZSP-Żelechów ; ZSP-Radzyń Podlaski ; ZS-Łosice i ZSGH-Iwonicz-Zdrój.

 

ZSGH obsluga


Uczestnicy rywalizowali o tytuł najlepszego kelnera w następujących konkurencjach:
I – Test wiedzy z zakresu obsługi konsumenta
II – Serwis zupy z wazy obejmujący nakrycie stołu, serwowanie zupy dla dwóch gości oraz wykonanie czynności porządkowych po obsłudze gości.
III – Serwis wina musującego obejmujący przygotowanie stołu dla dwóch gości, otwarcie wina, nalanie hiszpańskiego wina CAVA oraz porządkowanie po obsłudze gości.
Czas do wykonania każdej konkurencji był ograniczony:
-Test rozwiązywano w ciągu 10 minut (15 pytań w tym otwarte)
-Część praktyczna (serwowanie zupy i wina – po 8 minut)
Do etapu II zakwalifikowało się 5-ciu uczestników, których zadaniem było obsługa dwóch gości z Jury według karty menu przygotowanej przez Stowarzyszenie Kelnerów Polskich.
Ocenie podlegało :
-przyjęcie zamówienia
-przygotowanie stołu do obsługi
-realizowanie zamówienia według kolejności podawania
-porządkowanie po wykonaniu zadania

 

ZSGH kelnerka

 

Jury - przedstawiciele Stowarzyszenia Kelnerów Polskich przyznało Ewelinie Józefczyk I miejsce i  nagrodę główną : weekendowy pobyt w Hotelu Spa Dr Ireny Eris, a także wiele innych nagród, np. blender, książki gastronomiczne i zestawy do obsługi kelnerskiej.
Konkurs przebiegał na bardzo wysokim poziomie organizacyjnym, oprócz perfekcyjnie przeprowadzonych konkurencji konkursowych zakończonych pokazem prawidłowo wykonanej obsługi uczestnicy mieli okazję obserwować pokaz barmański – FLAIR i kelnerski – flambirowanie owoców oraz wysłuchać prelekcji sommeliera Bogdana Migasa.
Ewelinie gratujemy i życzymy dalszych sukcesów. Do konkursu uczennicę przygotowała pani Marta Fejkiel.

patron powiatu

Polecamy

Kontakt

Krosno, ul. Bieszczadzka 1
Centrala: 13 43 75700
Fax: 13 43 75715
Starosta: 13 43 75713
Wicestarosta: 13 43 75720
Sekretarz: 13 43 75716
 

Biuletyn Informacji Publicznej

Zbywanie Mienia Powiatu
i Skarbu Państwa
(Sprzedaż nieruchomości)

Punkt Potwierdzania

 

Punkt potwierdzania

Rejestracja pojazdów

systemkolejkowy

Zarezerwuj termin

 

Podgląd stanu kolejki:

stankolejki.powiat.krosno.pl

 

SIP

System Informacji Przestrzennej Powiaatu Krośnieńskiego

  • Nasz Powiat III IV 2017

 

Podkarpacie stawia na zawodowców

interreg banner